logo MaccMeec Sweden ab

Luftvärmepumpar från Panasonic
Panasonics luftvärmepumpar fungerar lika bra under alla årstider, sprider kyla, är effektiva och prisvärda och har en låg förbrukning. Panasonics luftvärmepumpar med beteckningen Z är utrustade med det nya, miljövänliga köldmediet R32. De allra flesta håller också en hög energiklass. Läs mer om luftvärmepumparna från Panasonic.

Luftvärmepumpar från Midea
En luftvärmepump från Midea är en effektiv och kostnadseffektiv lösning som kan hjälpa dig att hålla dina energikostnader nere samtidigt som den ger dig den värme och komfort som du behöver. En Midea luftvärmepump optimerar värmeeffektiviteten och minskar energiförbrukningen. Läs mer om luftvärmepumparna från Midea.

Luftvärmepumpar från Innova
En luftvärmepump från Innova ger dig ett behagligt, sunt och energismart inomhusklimat. Till ett attraktivt pris, utan att kompromissa på kvalitet och funktioner. Se fram emot ett inomhusklimat som alltid är tempererat precis som du vill ha det. Läs mer om luftvärmepumparna från Innova.

De luftvärmepumpar vi på MaccMeec erbjuder är anpassade för det nordiska klimatet. 

  • Vi hjälper dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara upp till 70 % av uppvärmningskostnaderna.
  • Panasonic Pro Partner – För dig som kund innebär det en trygg affär och förmåner som förlängd garantitid (fem år). 
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
Luft-luftvärmepumpar

Priserna gäller standardinstallation (inom 25 km från Jönköping), inkl. rot och moms samt 1 servicebesök efter 1 år.

Service luft-luftvärmepumpar

Vi rekommenderar att man minst vart tredje år gör service och rengöring på sin luftvärmepump. Servicen ger din luftvärmepump bättre effektivitet och längre livslängd.

Vi erbjuder förstklassig och professionell service och underhåll av din värmepump. Under servicen går våra certifierade medarbetare igenom din värmepumps prestanda och funktioner och säkerställer att allt fungerar som det ska. 

Om vi skulle hitta något avvikande eller upptäcka något större fel genomför vi även en reparation av din värmepump (efter godkännande från er).

Det kan skilja så mycket som 80% i effektivitet på oservad värmepump och en som är servad. Att serva din värmepump regelbundet är en investering för framtiden.

Vill du boka service av din värmepump? Kontakta oss så bokar vi in en tid som passar dig.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

När det gäller att värma upp våra hem kan det vara svårt att hitta en lösning som både är miljövänlig och kostnadseffektiv. Det är här en luft-luftvärmepump kommer in i bilden.

En luft-luftvärmepump fungerar genom att ta in luft från utsidan och sedan värma upp den genom en kompressor. Därefter sprids den uppvärmda luften genom en fläkt till olika rum i ditt hem. Värmepumpen tar in kall luft utifrån och värmer upp den med hjälp av en process som kallas “omvänd cykel”. Denna process kan även användas för att kyla ner luften inomhus under varma sommardagar.

Hur energieffektiv är en luft-luftvärmepump?

Luft-luftvärmepumpar är mycket energieffektiva, vilket gör dem till ett populärt alternativ för hemuppvärmning. De kan minska din energiförbrukning med upp till 50% jämfört med traditionella värmesystem. Detta beror på att de inte producerar värme genom att förbränna bränsle, utan istället utnyttjar befintlig värmeenergi i luften utanför ditt hem.

Luftvärmepump för nordiskt klimat

MaccMeec säljer och installerar luftvärmepumpar från Panasonic, Midea och Innova. Luftvärmepumpar anpassade för det nordiska klimatet. Luftvärmepumpar som fungerar lika bra under alla årstider, sprider kyla, är effektiva och prisvärda och som dessutom har en låg förbrukning.

Välj en certifierad installatör

På MaccMeec är våra kunniga installatörer alla certifierade och har elbehörighet. Det gör att du som kund kan känna dig trygg i att installationen av luftvärmepumpen sker på ett säkert sätt och uppfyller alla krav. Vi är en fullserviceleverantör, från leverans, montage och service, vilket innebär att vi tar hand om hela processen och du som kund behöver bara ha en kontakt – och det är med oss.

Våra priser gäller standardinstallation (se vad som ingår) inom 25 km från Jönköping , inkl. rot och moms samt 1 servicebesök efter 1 år.

Viktiga punkter att tänka på när du funderar på att köpa en luftvärmepump

  • Dimension – hur många kvadratmeter ska din luftvärmepump kunna värma? En överdimensionerad luftvärmepump blir mer effektiv och slits mindre än en som är underdimensionerad. Du får dessutom en jämnare inomhustemperatur. 

  • Effekt – effekten mäts i något som kallas för SCOP, och den visar på hur effektiv luftvärmepumpen är när den arbetar på nominell effekt. Välj en luftvärmepump med högt SCOP-värde för bästa resultat. 

  • Funktioner – vill du även ha AC till sommaren, luftrengöring eller timer på din luftvärmepump?  

  • Placering – var ska du placera din luftvärmepump? Det brukar finnas flera platser i ett hus där en luftvärmepump kan monteras. Se till att mäta utrymmet innan, så att den verkligen får plats där du vill ha den. 

Vi är en Panasonic PRO Partner. För dig som kund innebär det en trygg affär och förmåner som förlängd garantitid (fem år) och snabb leverans av varor och reservdelar. 

MaccMeec har sin bas i Jönköping men installerar i hela Jönköpings län. 

Panasonic PRO Partner

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Du kan också maila oss på kontakt@maccmeec.se eller ringa 036-12 36 60.