Luftvärmepumpar för vårt nordiska klimat

Maccmeec har många års erfarenhet av att installera och serva luftvärmepumpar och luftkonditioneringar hos både privatpersoner och företag. 

MaccMeec säljer och installerar Panasonics bästa luftvärmepumpar. Panasonics luftvärmepumpar är anpassade för det nordiska klimatet, fungerar lika bra under alla årstider, sprider kyla, är effektiva och prisvärda och har en låg förbrukning.

Maccmeec är ett certifierat kylföretag med certifierade kyltekniker. Våra priser tål att jämföras! Installation värde 5 500:- ingår!

Priserna gäller standardinstallation (se vad som ingår) inom 25 km från Jönköping , inkl. rot och moms samt 1 servicebesök efter 1 år.

Luftvärmepump - vi hjälper dig!

Panasonics luftvärmepumpar med beteckningen Z är utrustade med det nya, miljövänliga köldmediet R32. De allra flesta håller också en hög energiklass.

Panasonics luftvärmepumpar är anpassade för det nordiska klimatet, fungerar lika bra under alla årstider, sprider kyla, är effektiva och prisvärda och har en låg förbrukning.

Vad behöver du tänka på när du funderar på att köpa en luftvärmepump?

  • Dimension – hur många kvadratmeter ska din luftvärmepump kunna värma? En överdimensionerad luftvärmepump blir mer effektiv och slits mindre än en som är underdimensionerad. Du får dessutom en jämnare inomhustemperatur. 

  • Effekt – effekten mäts i något som kallas för SCOP, och den visar på hur effektiv luftvärmepumpen är när den arbetar på nominell effekt. Välj en luftvärmepump med högt SCOP-värde för bästa resultat. 

  • Funktioner – vill du även ha AC till sommaren, luftrengöring eller timer på din luftvärmepump?  

  • Placering – var ska du placera din luftvärmepump? Det brukar finnas flera platser i ett hus där en luftvärmepump kan monteras. Se till att mäta utrymmet innan, så att den verkligen får plats där du vill ha den. 

Panasonic luftvärmepump
  • Vi hjälper dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara upp till 70 % av uppvärmningskostnaderna.
  • Panasonic Pro Partner – För dig som kund innebär det en trygg affär och förmåner som förlängd garantitid (fem år). 
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.

Panasonic luft-luftvärmepumpar

Priserna gäller standardinstallation (inom 25 km från Jönköping), inkl. rot och moms samt 1 servicebesök efter 1 år.

Ladda ned en pdf och läs mer

Panasonic CZ
Perfekt för sommarhuset.

Panasonic NZ
Perfekt som utbytespump av din gamla luftvärmepump.

Panasonic LZ
LZ-modellerna är effektiva och pålitliga även vid utomhustemperaturer så låga som -35 grader. Tack vare den genomtänkta designen är LZ perfekt som utbytespump.

Panasonic HZ
Flagship med nanoe™ X-luftreningssystem: enastående effektivitet A+++ och komfort med toppmodern design. Inbyggd WLAN för internetstyrning.

Sanicondens Clim Mini, Kondensvattenpump
Beroende på pumpens placering kan en kondensvattenpump behöva installeras. Pumpen kostar 1650:- exkl. installation. 

Vi är en Panasonic PRO Partner. För dig som kund innebär det en trygg affär och förmåner som förlängd garantitid (fem år) och snabb leverans av varor och reservdelar. 

MaccMeec har sin bas i Jönköping men installerar i hela Jönköpings län. 

Panasonic PRO Partner

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Du kan också maila oss på kontakt@maccmeec.se eller ringa 036-12 36 60.

Luftvärmepump i Jönköping och Jönköpings län

En luft-luftvärmepump är det perfekta komplementet till direktverkande el. Med effektiv värmepumpsteknik kan du få ner elförbrukningen markant. Du får dessutom energisnål luftkonditionering till sommaren. Då Jönköping ligger i södra Sverige med ett förhållandevis milt klimat passar luft-luftvärmepumpen väldigt bra som värmekälla.

Hur mycket kan man spara?
I Jönköpings milda klimat brukar man kunna få en bra besparing. Medeltemperaturen vintertid ligger inom luft-luftvärmepumpens komfortzon och den kan därför även vintertid ge en god effekt.

Testresultat kan ge en god uppfattning, om hur mycket du kan spara. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika svenska klimatzoner. Bla i Borås som har nästan samma medeltemperatur (6,1) som Jönköping (6,3). I ett litet hus kan du spara upp till 70 % och i ett stort hus upp till 65 %.

Hur funkar en luft-luftvärmepump?
En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumpar kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpar är mycket populära i garage, uterum och andra typer av utrymmen, som mår bra av underhållsvärme. Luft-luftvärmepumpen är ett givet val för dig med direktverkande el.

Vi hjälper er att välja en luftvärmepump som passar just ert behov.

Scroll to Top