Installation Luft-luftvärmepump

Certifikat
Det är mycket viktigt att företaget som installera din luftvärmepump är certifierat i enlighet med gällande förordningar. Våra installatörer är certifierade och uppfyller de krav som behövs för att utföra installationer av luftvärmepumpar. Värmepumpar har komplexa el- och köldmediesystem som kräver noggrann hantering under installationen. Certifierade kyltekniker är utbildade för att följa branschens säkerhetsstandarder, vilket minimerar risken för olyckor och garanterar säkerheten för husägare och fastighet.

En luftvärmepump med inkluderad installation garanterar en trygg och säker installation, vilket maximerar dess effektivitet och livslängd. Vid installation av en luftvärmepump krävs det oftast att rör med köldmedium eller gas dras. Ämnen som är skadliga för miljön och farliga för människor.

Enligt svensk lag måste installationen av en luftvärmepump utföras av en certifierad installatör.

Placering av luftvärmepumpen
Placeringen av värmepumpens inomhusdel är viktig för att få bästa effekt och påverkar också hur mycket energi som sparas. Beroende på placering och husets planlösning så kan en luftvärmepump minska uppvärmningsbehovet med upp till hela 60%.

En luftvärmepump behöver ha bra med utrymme framför sig, eftersom fläktarna i värmepumpen trycker den varma eller kalla luften framåt. Placera den inte nära möbler eller gardiner som blockerar luftflödet. Värmepumpen bör placeras bort från direkta värmekällor eller exponering för solljus för att undvika onödig belastning på systemet. En luftvärmepump bör installeras så centralt som möjligt i bostaden för att värmen ska kunna spridas till så många rum som möjligt. Det är att föredra om den är placerad i ett stort rum, t.ex. ett vardagsrum.

Vid installationen av en luftvärmepump det viktigt att bestämma lämplig storlek och placering för optimal prestanda. En välplacerad och korrekt dimensionerad värmepump säkerställer en jämn fördelning av värme eller kall luft i hela utrymmet, vilket resulterar i förbättrad komfort och energieffektivitet.

Inkluderad installation
Att köpa en värmepump med inkluderad installation är ett kostnadseffektivt val då en professionell installation eliminerar behovet av framtida reparationer eller modifieringar orsakade av felaktig installation. Den förbättrade energieffektiviteten hos en korrekt installerad värmepump innebär ofta betydande besparingar på energiräkningar över tid. 

En professionell installation säkerställer korrekt dimensionering, korrekt placering, förbättrad prestanda och ökad energieffektivitet. Den garanterar också säkerheten och skyddar tillverkarens garanti.